O udruzi

Tvornica ideje je udruga za sport, ekologiju, kulturu, razvoj civilnog društva i poduzetništva.

Mi osmišljavamo, koordiniramo i realiziramo volonterske projekte i programe koji su od značaja za razvoj zajednice na kulturnom, sportskom, ekološkom, edukativnom i osobnom nivou. Djelujemo na razini grada Splita, Republike Hrvatske te na međunarodnom nivou.

Misija udruge

Misija udruge je rad na očuvanju prirode, okoliša i kulturno-povijesnih jezgri, promicanju umjetnosti, ekologije i volonterstva, educiranju javnosti, grupa ili pojedinaca o važnim životnim pitanjima. Osmišljavanje novih i sudjelovanje u postojećim projektima, te organiziranje aktivnosti koji su od važnosti za razvoj zajednice i pojedinca i povezivanje svih dobnih kategorija s naglaskom na potrebe djece i mladih.

Djelatnosti udruge

Djelatnosti udruge su rad s djecom i mladima, ali i ostalim dobnim kategorijama u svrhu poticanja humanitarnog rada, kvalitetnog i zdravog življenja, međugeneracijskih veza, kreativnosti, ekološke svijesti, kulturnog razvoja i osnovnih ljudskih vrijednosti kroz organizaciju sportskih aktivnosti, seminara, konferencija, izložbi, manifestacija, predavanja, aktivnosti u prirodi (izleta, kampova i putovanja), promotivnih aktivnosti (izdavanje brošura, knjiga i sličnih publikacija, snimanje filmova i video prezentacija, izrade Internet stranica i portala te organiziranje tribina i okruglih stolova), te ostalih aktivnosti sa svrhom razvoja na području sporta, ekologije, kulture i razvoja civilnog društva.